Αναζήτηση

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: “Επιδημία” οι συλλήψεις ιερέων για “παράνομες” Λειτουργίες

Κορονοϊός: “Επιδημία” οι συλλήψεις ιερέων για “παράνομες” Λειτουργίες

Κορονοϊός: “Επιδημία” οι συλλήψεις ιερέων για “παράνομες” Λειτουργίες


Από το Μαυροβούνιο μέχρι την Ουγκάντα και την Ινδία
Τα περιστατικά με “αντάρτες” κληρικούς που αψηφούν τις κυβερνητικές και εκκλησιαστικές οδηγίες και τελούν στα κρυφά Λειτουργίες δεν είναι ελληνικό φαινόμενο.

Η αστυνομία του Μαυροβουνίου συνέλαβε τον ηγούμενο του μοναστηριού Rezhevichi και δέκα ενορίτες για παραβίαση της καραντίνας σε σχέση με την πανδημία του COVID-19.

"Η αστυνομία του Μαυροβουνίου συνέλαβε 11 πολίτες στη μονή Ρεσέβιτς κατά την πρωινή λειτουργία. Ο ηγούμενος του μοναστηριού, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος (Nesic), πολίτης της Σερβίας, συνελήφθη επίσης για μη τήρηση των υγειονομικών προτύπων που υιοθετήθηκαν για την καταπολέμηση μιας επικίνδυνης μολυσματικής νόσου ", δήλωσε το πρακτορείο του Μαυροβουνίου Direct Line.

«Σήμερα είχαμε μια λειτουργία, μια έγκυος γυναίκα ήρθε με τον σύζυγό της, μια γυναίκα με μικρά παιδιά, ήρθαν να προσευχηθούν περισσότεροι άνθρωποι στον Θεό. Τότε ήλθε η αστυνομία, έγραψαν τα ονόματα όλων των ανθρώπων και μου τηλεφώνησαν για ανάκριση. Στη συνέχεια κάλεσαν τον Ιερομόναχο Ηλία ", δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος. Σύμφωνα με τον ηγούμενο ο μαναχός Ηλίας θα κληθεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο, παρά το γεγονός ότι ο ηγούμενος ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για παραβίαση της καραντίνας. "Προσευχήσου για τον Ιερομόναχο Ηλία, για μένα και για εκείνους που θα μας κρίνουν", είπε ο αρχιμανδρίτης.


Στις 19 Μαρτίου, στο Κοττόρ, η αστυνομία συνέλαβε επίσης τον πρωτοπρεσβύτερο π.Momchilo Krivokapich για τέλεση τρισάγιου, το οποίο παρακολούθησαν 15 άτομα, παρά την καραντίνα. "Η Παναγία μάς προστάτευσε από την πανώλη και γι 'αυτό σε αυτην προσευχόμαστε τώρα για να μας γλιτώσειε από αυτήν την νέα σύγχρονη πανούκλα", είπε ο κληρικός. Την περασμένη Κυριακή, η αστυνομία του Κότορ επίσης παρενέβη για έναν ιερέα και τρεις ενορίτες σε ένα μνημόσυνο στο νεκροταφείο.

Αρκετοί καθολικοί ιερείς συνελήφθησαν
Οι συλλήψεις όμως δεν είναι αποκλειστικότητα των Ορθοδόξων. Τουλάχιστον τρεις Ρ/Καθολικοί ιερείς συνελήφθησαν την Κυριακή για τέλεσε Λειτουργιών, παρά τις απαγορεύσεις.. Στην Ουγκάντα, στις 29 Μαρτίου, συνελήφθη ο δημοφιλής ιερέας Deogratius Kiibi Kateragga – ο οποίος τέλεσε λειτουργία στην ενορία του Αγίου Ιωσήφ στην πόλη Μπίγκι. Τουλάχιστον 15 πιστοί παρακολούθησαν την λειτουργία. Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο π. Deogratius, μαζί με επτά ενορίτες, κρατήθηκε σε αστυνομικό τμήμα στο Mpigi. Την ίδια Κυριακή 29 Μαρτίου, στο ινδικό κρατίδιο της Κεράλα, οι αρχές συνέλεβαν δύο ιερείς και τρεις μοναχές, κατηγορώντας τους ότι παραβίασαν κυβερνητικούς κανονισμούς που αποσκοπούσαν στην καταπολέμηση του COVID-19 στην επαρχία Vayanad.

Πηγή


Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου