Αναζήτηση

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

«Αντάρτικο» σε Εκκλησίες: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Χαρδαλιάς (φωτο)

«Αντάρτικο» σε Εκκλησίες: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Χαρδαλιάς (φωτο)

«Αντάρτικο» σε Εκκλησίες: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Χαρδαλιάς (φωτο).....

Να κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες οι εισαγγελικές Αρχές για την «παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου», ζητά με δήλωσή του ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νικος Χαρδαλιας μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα: “Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι:

-Στο ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι ο ιερέας, παρά τις διαμαρτυρίες των περιοίκων και περαστικών, έδινε την Θεία Κοινωνία από την πίσω πόρτα για πολύ ώρα, απαντώντας «είναι νόμιμο αυτό που κάνω!»
«Αντάρτικο» σε Εκκλησίες: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Χαρδαλιάς (φωτο)


-Στην Κέρκυρα πιστοί μετάλαβαν εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοικησης, πρόσωπα γνωστά στην τοπική κοινωνία, δημοσιογράφους, οπερατέρ που ο αριθμός τους ξεπερνούσε τα 15 άτομα.
«Αντάρτικο» σε Εκκλησίες: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Χαρδαλιάς (φωτο)

Την ίδια ώρα  σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δηλώνει ότι ξεκινά έρευνα για το περιστατικό στο Κουκάκι:«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.»


Πηγή

Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου