Αναζήτηση

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Stefano Trinchieri: Το όζον, ο φυσικός εξολοθρευτής του κορωνοϊού

Stefano Trinchieri: Το όζον, ο φυσικός εξολοθρευτής του κορωνοϊού

Stefano Trinchieri: Το όζον, ο φυσικός εξολοθρευτής του κορωνοϊού.....





Ο παρακάτω άρθρο γράφει ο γνωστός Ιταλός χειρουργός οδοντίατρος, Stefano Trinchieri, από τη Ρώμη:


Χθες διάβασα ένα άρθρο του καθηγητή Zhou Muzhi στην ιστοσελίδα http://www.china.org.cn/opinion/2020-02/26. Έτσι μου ήρθαν στο μυαλό οι απαντήσεις σε ορισμένες ερωτήσεις, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδεδειγμένη και επίσημη επιστημονική εξήγηση.

Γιατί οι επιδημίες γρίπης ξεκινούν κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο και εξαφανίζονται ανεξήγητα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο;

Γιατί ο SARS, ο οποίος εμφανίστηκε από τον χειμώνα του 2002 έως την άνοιξη του 2003, στη συνέχεια εξαφανίστηκε ξαφνικά τον Μάιο και τον Ιούνιο;

Οι περισσότεροι από τους αερομεταφερόμενους ιούς, όπως ο ιός της γρίπης και ο ιός SARS, έχουν έξαρση το φθινόπωρο και τον χειμώνα, ενώ εξαφανίζονται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Είναι σαν να υπάρχει ένα αόρατο «χέρι του Θεού» που εμποδίζει την εξάπλωση των ιών, καθαρίζει την επιδημία και σώζει τους ανθρώπους.

Ο καθηγητής Muzhi στο Πανεπιστήμιο Tokyo Keizai και πρόεδρος του Ινστιτούτου Αστικών Ερευνών Cloud River έγραψε ένα άρθρο με τίτλο: «Όζον: Ένα ισχυρό όπλο για την καταπολέμηση της επιδημίας Covid-19».  Σε αυτό το άρθρο εξηγεί τις λειτουργίες του όζοντος τόσο στο άνω όσο και στο κάτω μέρος της ατμόσφαιρας. Αναφέρει επίσης ότι «το όζον είναι ευεργετικό για τον άνθρωπο και τη φύση τόσο στην τροπόσφαιρα όσο και στη στρατόσφαιρα».

Όζον: Ο φυσικός εξολοθρευτής

Όπως έχει αποδειχθεί, η συγκέντρωση του όζοντος αλλάζει σημαντικά ανάλογα με τις εποχές: είναι χαμηλή το φθινόπωρο και τον χειμώνα και υψηλή την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το όζον απομακρύνει τις επιδημίες, καθώς η συγκέντρωσή του αυξάνεται με την άφιξη των θερμότερων εποχών.

Εάν η υπόθεση είναι σωστή, η επιδημία που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό, όπως και με τον SARS και τη γρίπη, θα πρέπει να εξαφανιστεί με την αύξηση της συγκέντρωσης όζοντος κατά τη διάρκεια των εποχών. Σε κάθε περίπτωση, λέει ο καθηγητής Muzhi, για περισσότερο από 100 χρόνια το όζον, που θεωρείται φυσικός «δολοφόνος» ιών, έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για απολύμανση, αποστείρωση, αποτρίχωση και αποτοξίνωση χάρη στην ισχυρή οξειδωτική του ικανότητα.

Οι ώρες του Covid-19 είναι μετρημένες

Για τον λόγο αυτόν -επισήμανε ο δάσκαλος- το όζον πρέπει να υιοθετηθεί ως όπλο στον παγκόσμιο αγώνα κατά του ιού Covid-19.

Σύμφωνα με τον Muzhi, το όζον είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για κάθε υγειονομική δράση, επειδή είναι σε θέση να φτάσει σε κάθε γωνιά του περιβάλλοντος όπου εξαπλώνεται και επιτίθεται σε όλους τους τύπους ιών και βακτηριδίων. Επιπλέον, σε αντίθεση με τα χημικά απολυμαντικά, δεν αφήνει επιβλαβή υπολείμματα και μπορεί να παραχθεί. Για τους λόγους αυτούς, ο καθηγητής ζητεί τη χρήση όζοντος για την απολύμανση και την αποστείρωση των χώρων και του περιβάλλοντος και προτείνει την ανάπτυξη κοινών εργασιών για την ορθή χρήση του όζοντος και την αποτροπή της επιδημίας.

Το όζον είναι φυσικό προϊόν. Είναι το τριατομικό οξυγόνο, δηλαδή ένα αέριο του οποίου τα μόρια, αντί να σχηματίζονται από μόνο δύο άτομα οξυγόνου ενωμένα μαζί, όπως είναι σε αυτό που αναπνέουμε, αποτελούνται από τρία. Ο χημικός τύπος του όζοντος είναι επομένως Ο3, ενώ αυτός του συνηθισμένου οξυγόνου είναι Ο2. Στην πραγματικότητα, ένα συνηθισμένο μόριο οξυγόνου που πλήττεται από τις υπεριώδεις ακτίνες στο στρώμα του όζοντος σπάει απελευθερώνοντας τα δύο άτομα. Αυτά τα δύο ελεύθερα άτομα οξυγόνου είναι εξαιρετικά αντιδραστικά και συνδέονται αμέσως με όσα μόρια Ο2 σχηματίζουν δύο μόρια Ο3.

Η εξάρτηση από την ενέργεια των υπεριωδών ακτίνων σημαίνει ότι το όζον σχεδόν απουσιάζει τον χειμώνα, ενώ αυξάνεται τους ανοιξιάτικους μήνες και φτάνει στο μέγιστο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο έντονη.

Υπάρχουν μηχανές που παράγουν όζον, των οποίων το αποστειρωτικό αποτέλεσμα αναγνωρίζεται σε μύκητες, βακτήρια, αλλά επίσης ακούω και για τους ιούς. Η χρήση του όζοντος σίγουρα αποστειρώνει, καθαρίζει και απολυμαίνει το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Επιπλέον το γεγονός ότι μειώνει το ιικό φορτίο το καθιστά ένα αποτελεσματικό όπλο κατά της μόλυνσης από κορωνοϊό.

Πηγή

Loading...

1 σχόλιο:

  1. ΕΧΩ ΕΓΩ ΣΧΟΛΙΟ....ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΟΣ,ΕΙΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ......... Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ....Η ΒΛΑΚΙΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΣΚΟΡΠΑΤΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή