Αναζήτηση

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο:Συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη τον «στοχαστή» του Πούτιν. (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο:Συνέλαβαν στη Θεσσαλονίκη τον «στοχαστή» του Πούτιν. (ΒΙΝΤΕΟ)
​Σε προσωρινή κράτηση του Ρώσου συγγραφέα, Αλεξάντρ Ντούγκιν, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», το απόγευμα της Τρίτης.
Ο -γνωστός για τις εθνικιστικές του απόψεις- συγγραφέας και συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν, κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς όνομα παρόμοιο με το δικό του, εμφανίστηκε σε σχετική λίστα με άτομα κατά των οποίων εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.
Στις αρχές του περσινού έτους είχε δημιουργηθεί μείζον θέμα μετά από άρθρο των Financial Times με το οποίο κατηγορούσε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά για σχέσεις με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν.
Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, προσγειώθηκε χθες, Τρίτη, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με στόχο να μεταβεί στο Άγιο Όρος, για την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.
Μετά από τρεις ώρες στα κρατητήρια και πιέσεις από την ρωσική κυβέρνηση αφέθηκε, τελικά, ελεύθερος.
Ο ίδιος ο Ντούγκιν αποκάλυψε την σύλληψή του και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα: «Εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη στο Άγιο Όρος προσωποκρατήθηκα στον αερολιμένα της πόλης "Θεσσαλονίκη". Κατευθυνόμουν προς το Άγιον Όρος με στόχο την κάλυψη της ιστορικής επίσκεψης του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου. Η προσωποκράτησή μου έγινε με πρόσχημα τις κυρώσεις, που, δήθεν, εφαρμόστηκαν εκ μέρους της Ουγγαρίας. Είναι αρκετά παράξενο, επειδή τους τελευταίους μήνες έχω εισέλθει στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για απόπειρα επισκίασης των ελληνο-ρωσικών σχέσεων», δήλωσε o Ντούγκιν, στην ρωσική τηλεόραση Tsargrad.
«Οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες συνεχίζουν να οργανώνουν προκλήσεις που σκοπό έχουν να χειροτερέψουν οι σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας», συμπλήρωσε.
Η δήλωσή του στο Tsargrad:

Aνταπόκριση:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου