Αναζήτηση

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Απάτη με εικονικές παραγωγές. Εισέπρατταν επιδοτήσεις χωρίς να έχουν καλλιεργήσει ούτε μία ντομάτα



Ποιες οι ποινές που επιβλήθηκαν σε πέντε από τους 41 κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο για είσπραξη επιδοτήσεων με εικονικές καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας

Υπόθεση είσπραξης ευρωπαϊκών επιδοτήσεων με εικονικές καλλιέργειες βιομηχανικής ντομάτας στις Σέρρες, εκδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κρίνοντας ένοχα πέντε άτομα από τα συνολικά 41 που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.


Πιο συγκεκριμένα, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από 3 έως 6 έτη δύο βιομήχανοι, δύο πρόεδροι αγροτικών ενώσεων και ένας πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωργίας Σερρών. Το δικαστήριο τους αναγνώρισε ελαφρυντικά, επιτρέποντας την εξαγορά των ποινών προς 5 ευρώ την ημέρα ενώ η ποινή του ενός εξ αυτών ανεστάλη επί τριετία. Η έφεση έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Οι υπόλοιποι 36, γεωπόνοι, υπάλληλοι συνεταιρισμών και εργοστασίων του νομού Σερρών, κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, την περίοδο 2000-2002, ντοματοπαραγωγοί του νομού Σερρών εισέπρατταν επιδοτήσεις χωρίς να έχουν καλλιεργήσει ούτε ένα στρέμμα, δήλωναν παραγωγή ντομάτας που ήταν ιδιαίτερα μεγάλη ενώ βιομηχανίες παρουσίαζαν βαρέλια με νερό ότι περιείχαν ντοματοπολτό για να παίρνουν τις επιδοτήσεις. Η ζημιά σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ξεπερνάει τις 900.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου