Αναζήτηση

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Υπ. Οικονομικών: Εξετάζει αναθεώρηση των εισοδηματικών ορίων για το επίδομα αλληλεγγ ύης


Υπ. Οικονομικών: Εξετάζει αναθεώρηση των εισοδηματικών ορίων για το επίδομα αλληλεγγύης




Σε αναθεώρηση των κριτηρίων, βάσει των οποίων γίνεται η διανομή του κοινωνικού πλεονάσματος φέρεται να προχωράει. Πληροφορίες, αναφέρουν ότι κατά 500 ευρώ θα αυξηθεί το πλαφόν κι έτσι το όριο εισοδήματος για την λήψη του βοηθήματος θα φτάσει στα 6.500 ευρώ.

Τη δυνατότητα αυτή εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς πολλοί δυνάμει δικαιούχοι για ένα μικρό ποσό έχουν τεθεί εκτός κοινωνικής προστασίας. Επίσης, ενδεχόμενη αύξηση του εισοδηματικού κριτηρίου εκτιμάται ότι δεν επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό.




Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 500 ευρώ για ένα άτομο ορίστηκε το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, που προκύπτει από τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος. Το ποσό αυξάνεται κατά 166,7 ευρώ για κάθε επιπρόσθετο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε παιδί.
Θα το λάβουν τα νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία που δεν ξεπερνά τα 125.000 (για ένα άτομο).



Το εισόδημα προκύπτει από τη φορολογική δήλωση του 2013 και η αντικειμενική αξία του ακίνητης περιουσίας ανεβαίνει σε 250.000 ευρώ για δύο ή περισσότερα ενήλικα μέλη του νοικοκυριού. Δηλαδή για μια τετραμελή οικογένεια το όριο ορίζεται στις 10.000 ευρώ. Το εισόδημα αναφοράς ορίζεται ως το άθροισμα των συνολικών εισοδημάτων, πραγματικών και τεκμαρτών, όλων των μελών του νοικοκυριού, όπως έχουν καταγραφεί στις περσινές φορολογικές δηλώσεις.



Ειδικά για τους μακροχρονίως ανέργους που ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ τον Μάρτιο του 2014, ο ορισμός του εισοδήματος αναφοράς προκύπτει όταν τα εισοδήματα του μακροχρονίως ανέργου από μισθούς και ημερομίσθια μηδενισθούν. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, περίπου 250.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα έχουν εγκριθεί.






Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου