Αναζήτηση

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΚΑΚΑ ΝΕΑ: Εκτροχιάστηκε τρένο στο Λιανοκλάδι Υπάρχουν θύματα;;

ΚΑΚΑ ΝΕΑ: Εκτροχιάστηκε τρένο στο Λιανοκλάδι Υπάρχουν θύματα;;
Επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα, εκτροχιάστηκε σήμερα, Πέμπτη, στις 2.55 τα ξημερώματα λίγο πριν εισέλθει στον σταθμό του Λιανοκλαδίου, κοντά στη Λαμία. Εκτός τροχιάς βγήκαν τα τέσσερα από τα έντεκα συνολικά βαγόνια της αμαξοστοιχίας 601, στην οποία επέβαιναν 450 άτομα, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μέχρι στιγμής, το τρένο κινείτο με χαμηλή ταχύτητα και οι αιτίες του εκτροχιασμού παραμένουν αδιευκρίνιστες.
Στο σημείο έσπευσαν προληπτικά ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης, στο σημείο μετέβησαν άμεσα συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.
Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 601 προωθήθηκαν στον προορισμό τους, την Αθήνα, με άλλη αμαξοστοιχία. Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 600 που ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορεία.
Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και οχήματα της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του οδηγού του ΙΧ, καθώς και εμπειρογνώμονες της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής που διερεύνησαν τον τόπο του δυστυχήματος, για να διαπιστώσουν τα αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα.
Να σημειωθεί επίσης ότι στην αφύλακτη διάβαση του ΟΣΕ στην συγκεκριμένη περιοχή, όπως και σε άλλες της ίδιας διαδρομής σημειώθηκαν πολλά δυστυχήματα κατά το παρελθόν.
Η ομαλή κυκλοφορία των τρένων θα έχει αποκατασταθεί, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, μέχρι τις 8 το πρωί.

Το είδαμε Πηγή και το αναδημοσιεύουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου