Αναζήτηση

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΤΩΡΑ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ❗ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ...➕〝📹ΒΙΝΤΕΟ〞

ΤΩΡΑ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ❗ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ...➕〝📹ΒΙΝΤΕΟ〞
ΤΩΡΑ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ❗ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ...➕〝📹ΒΙΝΤΕΟ〞
Οι Τούρκοι στήνουν θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο - Μαχητικά αεροπλάνα περικύκλωσαν Λήμνο, Μυτιλήνη και Ρόδο – Ο Ερντογάν έστειλε φρεγάτες και φουσκωτά στα παράλια της Μικράς Ασίας – Σε επιφυλακή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις
Τραβάει επικίνδυνα το σχοινί η Άγκυρα προκαλώντας συνεχώς την Ελλάδα και δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα στο Αιγαίο.
Διαφήμιση


Η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα ενέχει χαρακτηριστικά που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και καταδεικνύουν πως η Άγκυρα ίσως επιχειρήσει να προκαλέσει κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες, με θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.
Η «παγίδα» των Τούρκων έχει προφανή στόχο και δεν είναι άλλος από την εκβιαστική επιβολή των αμφισβητήσεών τους επί της ελληνικής κυριαρχίας, δοκιμάζοντας έτσι τις αντοχές και ανοχές της Αθήνας σε μια περίοδο που η χώρα δείχνει σημάδια αδυναμίας λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της δραματικής τροπής που έχει πάρει το μεταναστευτικό.
Οι διαδοχικές και καθημερινές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου και οι αερομαχίες διαμορφώνουν ένα εκρηκτικό μείγμα. Ένα ατύχημα ή μια εμπλοκή ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο. Οι συνέπειες, απρόβλεπτες...
Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν και σήμερα πάνω από τα ελληνικά νησιά, περικυκλώνοντας τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη και τη Ρόδο, ενώ αεροσκάφος που έφερε την ημισέληνο σκάναρε όλο το ανατολικό Αιγαίο, από τη Λήμνο μέχρι τα Δωδεκάνησα.
Αναλυτικότερα, 14 τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σήμερα (24/11/2016) σε 23 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σε βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
Τα τουρκικά μαχητικά, οκτώ από τα οποία πετούσαν σε σχηματισμούς και έξι μεμονωμένα, προέβησαν επίσης σε 15 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερα από τα αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Αυτό ωστόσο που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι το γεγονός πως τα τελευταία 24ωρα ισχυρή στρατιωτική δύναμη αποτελούμενη από φρεγάτες και φουσκωτά έχει... μαζευτεί στα μικρασιατικά παράλια, απέναντι από τα ελληνικά νησιά.
Διαφήμιση


Τι σχεδιάζει η Τουρκία; Πού το πάει ο Ερντογάν;
Η Τουρκία εκτιμά ότι έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έτσι είτε θα νομιμοποιήσει την παράνομη δραστηριότητά της στο Αιγαίο, γνωρίζοντας ότι η Αθήνα δύσκολα θα... πατήσει τη σκανδάλη, είτε θα παρασύρει την Ελλάδα σε ένα θερμό επεισόδιο όπου τότε όλα τα θέματα θα μπουν στο τραπέζι, σε μια προσπάθεια διαμεσολάβησης για την αποκλιμάκωση της κρίσης. Και τότε, κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα...
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις των Τούρκων.


newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου