Αναζήτηση

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΕΙΛΗ ΣΟΚ απο το ΔΝΤ: Εάν θέλετε να είμαστε μαζί σας να πάτε το αφορολόγητο στα....

ΑΠΕΙΛΗ ΣΟΚ απο το ΔΝΤ: Εαν θέλετε να είμαστε μαζί σας να πάτε το αφορολόγητο στα....
ΑΠΕΙΛΗ ΣΟΚ απο το ΔΝΤ: Εάν θέλετε να είμαστε μαζί σας να πάτε το αφορολόγητο στα....

Ουσιαστική κατάργηση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους ζητά το ΔΝΤ, αν ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος παραμείνει στο 3,5%.  Προτείνει ειδικότερα να μειωθεί η επιστροφή φόρου, από 1.900 ευρώ που είναι σήμερα στα 700 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε αφορολόγητο εισόδημα μόλις 3.500 ευρώ.
Διαφήμιση


Το ΔΝΤ έχει ήδη γνωστοποιήσει την απαίτηση του  τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, οι οποίοι δεν την απορρίπτουν, εκτιμώντας ότι μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να επιτευχθεί συμβιβασμός για αφορολόγητο όριο  λίγο άνω από το ήμισυ του ισχύοντος (περί τις 5.500 ευρώ).

Το ΔΝΤ έχει διαμηνύσει ότι για να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. πρέπει ή να περιορισθεί  στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος σε εφικτά, ρεαλιστικά επίπεδα, ή να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.
Διαφήμιση


Ένα από αυτά τα μέτρα είναι η προτεινόμενη μείωση του αφορολόγητου στα 3.500 ευρώ, με την οποία υπολογίζεται ότι το Δημόσιο θα εξασφαλίσει πρόσθετα ετήσια φορολογικά έσοδα 3,6 δισ. ευρώ.

Αν στο ποσό αυτό προστεθούν 900 εκατ. ευρώ  από την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες συντάξεις, την οποία ζητά επίσης το ΔΝΤ, θα είναι εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.

airtickets.gr: Συγκρίνουμε ολα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και βρίσκουμε για εσένα το φθηνότερο εισιτήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου