Αναζήτηση

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Μετακίνηση πολιτών μόνο με sms — Καταργούνται χειρόγραφη & έντυπη βεβαίωση

Μετακίνηση πολιτών μόνο με sms — Καταργούνται χειρόγραφη & έντυπη βεβαίωση

Μετακίνηση πολιτών μόνο με sms — Καταργούνται χειρόγραφη & έντυπη βεβαίωση




Σε κατάργηση της χειρόγραφης άλλα και της έντυπης (σ.σ. τυπωμένης από υπολογιστή) βεβαίωσης μετακίνησης καταλήγει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση προκειμένου να ελέγξει τις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί ότι η κυκλοφορία για τους πολίτες και όχι για τους εργαζόμενους θα γίνεται αποκλειστικά με sms στο 13033 και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που σε πρώτη φάση θα είναι οι τρεις ώρες.

Παράλληλα σε δεύτερη φάση εξετάζεται, πλην του χρονικού περιορισμού, να τεθεί και περιορισμός στον αριθμό των μετακινήσεων ανά ημέρα. Συγκεκριμένα, η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι, εκτός από την περίπτωση Β1 (φαρμακείο ή γιατρό), να δίνεται η δυνατότητα για δυο μετακινήσεις ανά ημέρα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτούς τους τρόπους να περιοριστούν οι μετακινήσεις, κάποιων λίγων που σε πολλές περιπτώσεις είναι και ηλικιωμένοι, άρα κινδυνεύουν περισσότερο, οι οποίοι έχουν μαζί τους μία χειρόγραφη ή τυπωμένη βεβαίωση και κινούνται άσκοπα πολλε΄ς ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σήμερα, ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι  «η αυστηροποίηση πρέπει να τηρεί την ισορροπία που έχουμε βάλει ως προϋπόθεση. Ποια είναι η ισορροπία; Ότι δεν πρέπει, αυτοί οι οποίοι είναι συνεπείς -και είναι η συντριπτική πλειοψηφία- να νιώσουν μια αυστηροποίηση στα ήδη αυστηρά και δύσκολα μέτρα, επειδή κάποιοι λίγοι πονηροί εκμεταλλεύονται το σύστημα. Γι΄ αυτό οι περιορισμοί, που ενδεχομένως θα τεθούν, θα αφορούν είτε τον χρόνο, είτε τον αριθμό των μετακινήσεων σε ένα πλαίσιο που οι συνεπείς δεν θα νιώθουν ότι είναι κορόιδα. Αυτό να το αναμένετε τις επόμενες ημέρες, εφόσον χρειαστεί. Εξετάζουμε, κυρίως, τις τεχνολογικές εφαρμογές, μέσω του 13033, ώστε να αποφύγουμε και την άσκοπη γραφειοκρατία ή την καταστρατήγηση, που θα μπορούσε να υπάρχει με τον έγχαρτο τρόπο μετακίνησης. Αλλά είναι θέμα των επόμενων ημερών».

Οι έξι εξαιρέσεις στην μετακίνηση

Να σημειωθεί ότι με βάση την απαγόρευση κυκλοφορίας, οι πολίτες μπορούν σήμερα να μετακινηθούν είτε με sms είτε με χειρόγραφη ή τυπωμένη από το forma.gov.gr για τις παρακάτω έξι περιπτώσεις:


Β1      Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Β2      Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Β3      Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Β4      Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Β5      Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

B6      Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου).

Πέτσας: Φέτος τον σουβλίζουμε τον κορωνοϊό

Να σημειωθεί ότι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «σε ό,τι αφορά την περίοδο του Πάσχα, έχουμε είδη πει ότι το Πάσχα   φέτος θα είναι διαφορετικό:

Δεν θα πάμε στα χωριά μας.
Δεν θα ψήσουμε στις αυλές μας.
Δεν θα πάμε στις εκκλησιές μας.
Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με Πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Φέτος ας σουβλίσουμε τον κορονοϊό, μένοντας σπίτι.  Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε!», πρόσθεσε.

Μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου για Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών & Ανάσταση το Μάιο, την οποία χαρακτήρισε «υπεύθυνη και μετρημένη: Αναφορικά με την πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου  να γίνουν οι λειτουργίες των εκκλησιών κεκλεισμένων των θυρών από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και το Πάσχα,  αυτή θα εξεταστεί από την Κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα υπό το φώς των τελευταίων επιδημιολογικών γεγονότων», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Πηγή

Loading...

3 σχόλια:

  1. ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΣ ΕΦ ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΑ.... ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΠΙΣΕΙΣ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΑΠΑΛΑΧΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΗΛΕΚΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ ΟΠΩΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΡΟΜΥΘΕΥΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ( ΕΤΟΙΜΟ ) ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ( ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ) ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ.. ΤΙ ΛΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ???????? ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή