Αναζήτηση

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Ηλίας Μόσιαλος για Θεία Κοινωνία: Να αποφευχθεί μέχρι να βρεθεί εμβόλιο

Ηλίας Μόσιαλος για Θεία Κοινωνία: Να αποφευχθεί μέχρι να βρεθεί εμβόλιο

Ηλίας Μόσιαλος για Θεία Κοινωνία: Να αποφευχθεί μέχρι να βρεθεί εμβόλιο






«Θα πρέπει να εξεταστεί εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο»

Να αποφευχθεί η Θεία Κοινωνία μέχρι να βρεθεί εμβόλιο για τον κορωνοϊό προτείνει ο Ηλίας Μόσιαλος.

Παρά τις ενστάσεις της Ιεραρχίας που δηλώνει ότι η Θεία Κοινωνία είναι αδιαπραγμάτευτη, ο κ. Μόσιαλος απάντησε σε σχετική ερώτηση, εκφράζοντας την ξεκάθαρη θέση του.

«Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να αποφευχθεί (σ.σ. η Θεία Κοινωνία) με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. Θα πρέπει να εξεταστεί εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο. Να τονίσω εδώ πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει καλέσει τους πιστούς να γίνουν οι ίδιοι Κοινωνία και να γίνουν δωρητές αίματος και πλάσματος. Αυτή είναι μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μας» τονίζει ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και σύµβουλος της κυβέρνησης για την αντιµετώπιση του Covid-19 σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Και προσθέτει ότι οι ιοί μπορεί να μεταλλάσσονται συνεχώς, αλλά οι περισσότερες τροποποιήσεις στον γενετικό τους κώδικα δεν επιφέρουν σημαντική διαφορά στη δομή τους. «Η πραγματική ανησυχία μας έγκειται στο εάν ο ιός μεταλλαχθεί τόσο ώστε το εμβόλιο να μη λειτουργεί. Όσο για το δεύτερο κύμα, μπορούμε να κάνουμε μόνο υποθέσεις για το εάν θα επανέλθει το φθινόπωρο, εφόσον η νόσος γίνει εποχική τις επόμενες εβδομάδες. Αν συμβεί όμως, θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την επόμενη φάση» ξεκαθαρίζει.

Ο κ. Μόσιαλος επισημαίνει ότι η Ελλάδα αναχαίτισε δραστικά τη µετάδοση του κορωνοϊού µε το να πάρει µέτρα περιορισµού άµεσα και τώρα «η σταδιακή αποκλιµάκωση των µέτρων στοχεύει στην ελαχιστοποίηση του ρίσκου».

«Η πανδηµία Covid-19 είναι ένα φαινόµενο χωρίς προηγούµενο για όλους µας. Για αυτόν τον λόγο υπήρξε και διαφοροποίηση στην αντιµετώπιση και υστέρηση στις αντιδράσεις µεταξύ διαφορετικών χωρών. Εχω τοποθετηθεί από πολύ νωρίς δηµόσια για την αποκλιµάκωση και η θέση µου όπως πάντα βασίζεται σε µελέτες και έχει γνώµονα την ποσοτικοποίηση του ρίσκου. Η σταδιακή αποκλιµάκωση στοχεύει εκεί, να µετράµε δηλαδή στο τέλος κάθε σταδίου τις επιπτώσεις της άρσης των µέτρων και να υπολογίζουµε το ρίσκο της τακτικής που ακολουθήθηκε» επισημαίνει.

Πηγή

Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου