Αναζήτηση

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Λιμάνι Πάτρας: Ταξίδεψε 400χλμ δεμένος κάτω από νταλίκα

Λιμάνι Πάτρας: Ταξίδεψε 400χλμ δεμένος κάτω από νταλίκα
Η ιταλική κρατική τηλεόραση RAI μετέδωσε τη σύλληψη Αφγανού μετανάστη που πέρασε από το λιμάνι της Πάτρας στο Πρίντεζι και διένυσε εκατοντάδες χιλιόμετρα ως το Φροζινόνε, δεμένος κάτω από φορτηγό



Είναι απίθανο το τι αναγκάζει έναν άνθρωπο να κάνει η ανάγκη για ελευθερία και για καλύτερη ζωή. Στην προκειμένη περίπτωση, ένας εικοσάχρονος Αφγανός μετανάστης ταξίδεψε «αγκιστρωμένος», δεμένος με τη ζώνη του κάτω από φορτηγό αυτοκίνητο, επί τετρακόσια χιλιόμετρα στον ιταλικό αυτοκινητόδρομο Α1 της Ιταλίας!
Τελικά τον εντόπισε η ιταλική αστυνομία έξω από το Φροζινόνε, σε απόσταση περίπου εκατό χιλιομέτρων από τη Ρώμη.
Την αστυνομία ειδοποίησαν οδηγοί αυτοκινήτων που διέκριναν τον νέο να ταξιδεύει «δεμένος» κάτω από το φορτηγό, σε ελάχιστη απόσταση από την άσφαλτο.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, o νέος δήλωσε ότι έφτασε στην Ιταλία από την Ελλάδα και όταν αποβιβάσθηκε στο λιμάνι του Πρίντεζι από την Πάτρα, κατάφερε να βρει ένα φορτηγό και να κρυφτεί στο ύψος του άξονα του οχήματος.
Φέρεται να ήθελε να προσπαθήσει να επιβιβασθεί σε φέριμποτ, στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια, κοντά στην ιταλική πρωτεύουσα, με προορισμό λιμάνι της Ισπανίας. Ο νεαρός Αφγανός μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο και από τις μέχρι τώρα εξετάσεις η υγεία του δεν φαίνεται να παρουσιάζει προβλήματα.
Μνήμες του 2011
Η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά έμοιαζε με καζάνι που βράζει, όταν πέντε χρόνια πριν εκατοντάδες μετανάστες βρίσκονταν εκεί και προσπαθούσαν να διαφύγουν προς την Ευρώπη με όποιον τρόπο μπορούσαν. Μάλιστα, δεν είχαν λείψει και τα κρούσματα οδηγών φορτηγών που έστηναν 'επιχείριση' με τους μετανάστες, αποκομίζοντας οφέλη μεταφέροντάς τους παράνομα, ακόμη και σε 'κρύπτες' πλάι στο ντεπόζιτο των καυσίμων.
Οι ενέργειες των ανδρών του λιμενικού ήταν συνεχείς και εξακολουθούν μέχρι και σήμερα ώστε να εξαρθρωθεί ένα ολόκληρο κύκλωμα που παραλάμβανε μετανάστες από την Αθήνα και με τη βοήθεια "καλοθελητών" οδηγών, επιδίωκε να τους περάσει στην Ιταλία μέσω Πάτρας. Η κατάσταση πάντως τα τελευταία χρόνια και ίσως και μετά την αύξηση των μέτρων ασφαλείας και των προσφυγικών ροών φαίνεται πως είχε ελεγχθεί.

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ PATTRANEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου