Αναζήτηση

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Αυτές τις δυο περιοχές θα «ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ» οι Τούρκοι! «Εκεί είναι τα λεφτά και…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτές τις δυο περιοχές θα «ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ» οι Τούρκοι! «Εκεί είναι τα λεφτά και…» (ΒΙΝΤΕΟ)
Αυτές τις δυο περιοχές θα «ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ» οι Τούρκοι! «Εκεί είναι τα λεφτά και…» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ομιλεί ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Ναύαρχος Π. Λίτσας ο οποίος μας παρουσιάζει τις 2 πιθανές περιοχές επιχειρήσεων της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας.

Η 1η πιθανή περιοχή επιχείρησης από πλευράς Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας, είναι το Αιγαίο, το οποίο είναι κλειστή θάλασσα, με φιλικό περιβάλλον, γνωστό το πεδίο, υποστηριζόμενο από την πολεμική μας αεροπορία, από τον στρατό ξηράς και το πολεμικό μας ναυτικό.
Διαφήμιση


Ο κ. Π. Λίτσας αναφέρει χαρακτηριστικά «θεωρώ αδιανόητο και είναι μη αποδεκτό για όποιον φοράει στολή, ότι μπορεί να χαθεί το παιχνίδι μέσα στο Αιγαίο. Εάν χάσουμε το παιχνίδι μέσα στο Αιγαίο τα χάσαμε όλα. Θα σταματήσουμε να υπάρχουμε ως κράτος, πιθανός και ως Έθνος».
Η 2η και πιο πιθανή περιοχή επιχείρησης από πλευράς Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας, είναι η Ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή η περιοχή που περιλαμβάνει το Καστελόριζο. Όλη δηλαδή η θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου, ανατολικά της Κρήτης, δυτικά της Κύπρου και η οποία όπως είπαμε περιλαμβάνει το Καστελόριζο, καθώς και τα νησιά Στρογγυλή και Ρω, που χάρη σε αυτά τα νησιά η ΑΟΖ της Ελλάδας επεκτείνεται κατά πολύ και εφάπτεται με αυτήν της Κύπρου. Όλα αλλάζουν στην Ανατολική Μεσόγειο, όλοι οι μεγάλοι «παίκτες» είναι εκεί.


Ο κ. Π. Λίτσας αναφέρει χαρακτηριστικά «το επόμενο πεδίο επιχειρήσεων είναι η Ανατολική Μεσόγειος, δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση, μπορεί να κάνω και λάθος και εύχομαι να είναι έτσι, ότι εκεί θα παιχτεί το «παιχνίδι» τους επόμενους μήνες. Εκεί είναι τα λεφτά και εκεί θα γίνουν όλα. Η χώρα πρέπει να βρει στηρίγματα στην Ανατολική Μεσόγειο σε κάθε περίπτωση, γιατί έχω την αίσθηση ότι εκεί κάτι θα συμβεί. Είναι μία περιοχή μακριά από εμάς, είναι ανοιχτή θάλασσα, μακριά από τις βάσεις μας, οι Τούρκοι είναι δίπλα, απειλή από τον αέρα έντονη, η δική μας υποστήριξη από την αεροπορία δεν φτάνει εκεί κάτω».
Διαφήμιση


Αποσπάσματα από την ομιλία του Επίτιμου Αρχηγού Στόλου Ναύαρχου Π. Λίτσα, με θέμα «Πολεμικό Ναυτικό – Ελληνοτουρκικές Σχέσεις» που πραγματοποιήθηκε στις 29-2-2016 στην ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.


Πηγή

airtickets.gr: Συγκρίνουμε ολα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και βρίσκουμε για εσένα το φθηνότερο εισιτήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου