Αναζήτηση

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Έσκασε βόμβα! — Έρχεται αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών

Έσκασε βόμβα! — Έρχεται αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών
Έσκασε βόμβα! — Έρχεται αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών
Διαφήμιση

Με την πλάτη στον τοίχο φαίνεται να βρίσκεται το Υπουργείο Παιδείας, εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται από τους θεσμούς που αφορούν σε αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, σε αύξηση του διδακτικού ωραρίου αλλά και σε αύξηση του αριθμού των μαθητών στις σχολικές τάξεις.
Στο θέμα του ωραρίου γίνεται συζήτηση ακόμη και για 30 διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά ο αριθμός των μαθητών κυμαίνεται στα 25 και στα γυμνάσια και στα λύκεια 27-30.
Νέες εκπλήξεις περιμένουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καθώς εξετάζεται σχέδιο δραστικής μείωσης των απολυτήριων ενδοσχολικών εξετάσεων στη Γ’ Λυκείου και παράλληλης επιμήκυνσης του σχολικού έτους.
Η περικοπή των εξεταζόμενων μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις, θα αυξήσει τις διδακτικές ώρες και θα παρατείνει τη σχολική χρονιά σε όλο το Λύκειο, καθώς πλέον υπολογίζεται να ολοκληρώνονται τα μαθήματα στα τέλη Μαΐου.
Διαφήμιση

Ενδεικτικά, πέρσι η λήξη της σχολικής χρονιάς έγινε στις 9 Μαΐου, ενώ φέτος, εφόσον ισχύσει αυτή η αλλαγή, θα μεταφερθεί στα τέλη του μήνα.

Ο περιορισμός των απολυτήριων εξετάσεων, αν και θα εφαρμοστεί μόνο σε μία τάξη, θα προσθέσει δύο επιπλέον εβδομάδες διδακτικών ωρών και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.
Πηγή: εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου