Αναζήτηση

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Έτσι θα αντιμετωπιστεί ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού- Ο Τσιόδρας δίνει τις απαντήσεις

Έτσι θα αντιμετωπιστεί ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού- Ο Τσιόδρας δίνει τις απαντήσεις

Έτσι θα αντιμετωπιστεί ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού- Ο Τσιόδρας δίνει τις απαντήσεις


Οι στρατηγικές που θα ακολουθήσουμε
Δεδομένο θεωρείται από την επιστημονική κοινότητα, πως θα υπάρξει και ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, το οποίο θα επηρεάσει τον κόσμο.

Αυτό που θέλουν να προλάβουν είναι να υπάρχει ως τότε και αντιμετώπισή του με φαρμακευτική αγωγή. Ο Σωτήρης Τσιόδρας, που χθες επισκέφτηκε και ασθενείς του ιού, ρωτήθηκε για το πότε εκτιμά πως θα εμφανιστεί το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στην χώρα και αν μέχρι τότε, ο εμβολιασμός κατά της γρίπης μπορεί να βοηθήσει στην διαχείριση των περιστατικών.

«Στρατηγικές οι οποίες θα αφορούν ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα το επόμενο φθινόπωρο ή χειμώνα, θα περιλαμβάνουν και την στρατηγική του εμβολιασμού για τη γρίπη. Δεν θέλουμε να κυκλοφορούν δύο επιθετικοί ιοί ταυτόχρονα και να εκτίθεται συνανθρώποι μας που ανήκουν στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ξέρουμε ότι κυκλοφόρησαν φέτος τρεις τύποι ιού γρίπης μαζί. Στην αρχή ήταν οι δύο τύπου Α, μετά ήρθε ο Β και ακολούθησε ο κορωνοϊός», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, προσθέτοντας:


«Του χρόνου είναι μια μεγάλη αβεβαιότητα, ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αλλά σίγουρα στρατηγικές που αφορούν την πρόληψη, εάν δεν έχουμε μέχρι τότε εμβόλιο για τον κορωνοϊό και την πρόληψη της γρίπης για την οποία υπάρχει εμβόλιο, θα είναι σημαντικές στην αντιμετώπιση και στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του πληθυσμού».

Πηγή


Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου