Αναζήτηση

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Guardian: Η πανδημία του κορονοϊού "θα προκαλέσει πείνα βιβλικών διαστάσεων"

Guardian: Η πανδημία του κορονοϊού "θα προκαλέσει πείνα βιβλικών διαστάσεων"

Guardian: Η πανδημία του κορονοϊού "θα προκαλέσει πείνα βιβλικών διαστάσεων"





"Πρόκειται για ανθρωπιστική και τροφική καταστροφή"

«Η πανδημία του κορονοϊού «θα προκαλέσει πείνα βιβλικών διαστάσεων» αναφέρεται σε συνέντευξη προς την εφημερίδα The Guardian (Fiona Harvey), του εκτελεστικού διευθυντή του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ.

Ο κόσμος πρόκειται να αντιμετωπίσει εκτεταμένη πείνα «βιβλικών διαστάσεων» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ το χρονικό περιθώριο για δράση, πριν λιμοκτονήσουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι, είναι πολύ μικρό, προειδοποιεί ο David Beasley, εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης του ΟΗΕ.

Περισσότερες από 30 χώρες στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν εκτεταμένο λιμό, ενώ σε 10 από αυτές τις χώρες υπάρχουν ήδη περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στα όρια της πείνας, δήλωσε στον Guardian και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για ανθρώπους που θα πηγαίνουν να κοιμηθούν πεινασμένοι.

«Μιλάμε για ακραίες συνθήκες, κατάσταση έκτακτης ανάγκης – ανθρώπους που κυριολεκτικά θα βαδίζουν στο χείλος της λιμοκτονίας. Αν δεν τους δώσουμε φαγητό, οι άνθρωποι θα πεθάνουν».

«Αυτό είναι πραγματικά κάτι περισσότερο από μια πανδημία – δημιουργεί μια πανδημία πείνας», δήλωσε ο Beasley. «Πρόκειται για ανθρωπιστική και τροφική καταστροφή».

Πηγή

Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου