Αναζήτηση

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Νέο επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι — Πώς και πότε θα το λάβουν

Νέο επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι - Πώς και πότε θα το λάβουν

Νέο έκτακτο επίδομα 534 ευρώ για τον Μάιο — Πώς θα γίνουν οι αιτήσεις..... 





Έκτακτη ενίσχυση 534 ευρώ για τους επιτηδευματίες που κράτησαν κλειστές τις επιχειρήσεις τους κατά τον μήνα Μάιο αναμένεται να περιλαμβάνει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τα μέτρα που θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου.

Για την καταβολή της ενίσχυσης η οποία θα γίνει με βάση τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας θα εκδοθεί υπουργική απόφαση τις επόμενες ημέρες. Τα χρήματα θα δοθούν και πάλι μέσω της πλατφόρμας mybusinesssupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τα χρήματα θα δοθούν σε όσες επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές, αλλά και σε όσες ανήκουν στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, του αθλητισμού και του πολιτισμού. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, οι παραπάνω επιχειρήσεις θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ. Ωστόσο, το επίδομα θα χορηγηθεί και στις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, οι οποίες άνοιξαν αρχές Μαίου (11 Μαίου). Αυτές οι επιχειρήσεις όμως δεν θα λάβουν 534 ευρώ, αλλά 300 ευρώ.

Δεύτερος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής
Για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θα ορίζει και το πλαίσιο του δεύτερου γύρου της επιστρεπτέας προκαταβολής με το ποσό αυτή τη φορά να φτάνει στα 1,4 δισ. ευρώ έναντι περίπου 580 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στον πρώτο γύρο.

Μετά την δημοσίευση της ΠΝΠ στο ΦΕΚ, η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα και την σχετική υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον δεύτερο γύρο είναι πιθανό ότι δεν θα υπάρξει ελάχιστο ποσό δανεισμού από 2.000 έως 30.000 ευρώ και θα διαφοροποιηθούν και τα ελάχιστα ποσά μείωσης των εσόδων.

Πηγή

Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου