Αναζήτηση

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

1 ώρα έξω: Το νέο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση τελειώνει τις άσκοπες μετακινήσεις

 

1 ώρα έξω: Το νέο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση τελειώνει τις άσκοπες μετακινήσεις


1 ώρα έξω: Το νέο μέτρο που παίρνει η κυβέρνηση τελειώνει τις άσκοπες μετακινήσεις



Οι επιδημιολόγοι το έχουν ξεκαθαρίσει. Το αποτελεσματικό lockdown δεν είναι αυτό που ζούμε τώρα. Σύμφωνα με τους ίδιους για να δούμε άμεση πτώση των κρουσμάτων και μείωση των διασωληνωμένων πρέπει να πάμε σε πιο αυστηρή καραντίνα η οποία θα περιλαμβάνει όσο το δυνατόν λιγότερες μετακινήσεις.

 

Η αρχή λοιπόν γίνεται από Δευτέρα, με το κλείσιμο όλων των σχολείων, σε όλες τις βαθμίδες. Παρά τη διαφωνία στις τάξεις των λοιμωξιολόγων επικράτησε τελικά η πρόταση του κλεισίματος, όχι επειδή τα παιδιά μπορούν να γίνουν υπερμεταδότες του ιού, αλλά για να περιοριστούν οι μετακινήσεις των γονέων τους για να τα πάνε και να τα πάρουν απ’ το σχολείο.


Και το μέτρο αυτό δεν είναι το μοναδικό. Εκτός από την επέκταση της τηλεργασίας σε ποσοστό που θα ξεπεράσει το 80%, στο τραπέζι έχει πέσει και ένα ακόμα, πιο δραστικό μέτρο.


Αυτό του φιλτραρίσματος των μηνυμάτων στο 13033 για να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις  των πολιτών. Η πρώτη σκέψη ήταν να μπει κόφτης στα μηνύματα. Να μπορεί δηλαδή κάθε πολίτης να στείλει έως τρία την ημέρα.


Επειδή όμως η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου δεν είναι εύκολη λόγω προσωπικών δεδομένων, εξετάζεται μια άλλη λύση. Ο χρονικός περιορισμός. Κάθε πολίτης δηλαδή που στέλνει μήνυμα να μπορεί να βγαίνει απ’ το σπίτι για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (1 ώρα) προκειμένου να μην απομακρύνεται απ’ την οικία του και να περιορίζονται έτσι οι άσκοπες μετακινήσεις.


Ο έλεγχος θα γίνεται από τις αρχές και θα είναι απλός. Ο πολίτης την ώρα του ελέγχου θα πρέπει να επιδεικνύει το μήνυμα και να μην έχει περάσει μια ώρα από τη στιγμή της αποστολής του.

 

Με αυτόν τον τρόπο θεωρούν στην κυβέρνηση ότι το lockdown θα γίνει πιο αυστηρό και τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και δραστικά. Εννοείται ότι τα μηνύματα για λόγους υγείας και παροχή βοήθειας θα εξαιρούνται του χρονικού περιορισμού. Άλλωστε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θεωρούν ότι η κατάχρηση γίνεται στον κωδικό 6 και εκεί θέλουν να γίνει το φιλτράρισμα.


Αν τις επόμενες μέρες δούμε τα κρούσματα να υποχωρούν, τότε θα δούμε και πιο αργά να τίθεται σε ισχύ το συγκεκριμένο μέτρο. Αν όμως συνεχιστεί η έκρηξη, τότε αρχές της επόμενης εβδομάδας θα το δούμε να εφαρμόζεται. Είναι άλλωστε το τελευταίο όπλο στη φαρέτρα της κυβέρνησης και η τελευταία της ελπίδα να ανατραπεί η κατάσταση…


Πηγή


Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου