Αναζήτηση

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΘΑ ΔΑΚΡΥΣΕΤΕ! Η άγνωστη ιστορία του Φοίβου και πως σώθηκε την τελευταία στιγμή







Η ιστορία του «άγγιξε» όλο το πανελλήνιο. Η αγωνία για το Φοίβο και η αναζήτηση του εδώ και 18 μέρες έγινε κομμάτι της καθημερινότητας μας και ο εντοπισμός του έδωσε μεγάλη χαρά σε όλους!

Η οικογένεια της άτυχης Λέλας ευχαρίστησε από καρδιάς τους εθελοντές, τους ομοεθνείς του Λέσι και όλους όσοι βοήθησαν, καθώς και τον κόσμο για την αγάπη του και τη στήριξή του όλες αυτές τις μέρες μέχρι να βρεθεί το παιδί.

Οι άνθρωποι, παρά το πένθος τους διαχειρίστηκαν με αξιοπρέπεια και ήθος την τραγωδία που βίωναν.

Συγκινεί με τα λόγια του, ο παππούς του Φοίβου, κ. Λάμπης Μαυρομάτης: «Τώρα θα κλάψω για την κόρη μου. Θέλω να της πω ότι τον βρήκα, το είχα υποσχεθεί από την πρώτη μέρα. Δεν ξέρω τι πατέρας είμαι αλλά θα φροντίσω να μεγαλώσω σωστά τα παιδιά».
Η κατάσταση του Φοίβου

Μετά το πρώτο σοκ και εφόσον έχουν περάσει αρκετές ώρες από τον εντοπισμό του, «ο Φοίβος έχει ξεθαρρέψει αρκετά και μιλάει ασταμάτητα», όπως λέει ο παππούς του. Βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο, αλλά είναι καλά. Διηγείται μάλιστα, στη γιαγιά του την ταλαιπωρία που πέρασε αυτές τις 18 μέρες.

Συνταρακτικό είναι δε το γεγονός οι το παιδί σώθηκε την τελευταία στιγμή, καθώς το βρήκαν με οριακή αφυδάτωση οι γιατροί.

Συγκινητικά είναι και τα λόγια της κ.Δέσποινας, αδελφής του παππού του Φοίβου. Η ίδια περιγράφει τα όσα πέρασαν αλλά και στιγμές από την κοινή ζωή του ζευγαριού… πριν τη τραγωδία.

«Μας φάνηκε ένας αιώνας μέχρι να βρεθεί το παιδί. Είχα αγκαλιά τη νύφη μου και προσπαθούσα να τη συνεφέρω γιατί είχε καταρρεύσει. Της έλεγα τώρα θα σταθούμε στα πόδια μας γιατί πρέπει να τα μεγαλώσουμε τα παιδιά κι ας είμαστε μεγάλοι, δεν πειράζει, έχουμε κουράγιο» περιγράφει η κ.Δέσποινα και συνεχίζει:

«Ο Φοίβος ήθελε τον μπαμπά του. Ο Ιάσονας του έλεγε “μην στεναχωριέσαι, θα τον βλέπουμε στη φυλακή”, γιατί ο Ιάσονας ξέρει ότι η μαμά του πέθανε, ενώ ο μικρός όχι».

Όσο για το γάμο του ζευγαριού είπε: «Φαινόταν ότι αυτός ο γάμος δεν πήγαινε καλά. Αγαπάμε πολύ τα παιδιά μας κι αυτόν τον αγαπούσαμε, τον αγκαλιάσαμε στην οικογένεια. Φροντίζαμε ώστε να μη νιώθει ότι είναι ξένος. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν μιλούσε πολύ, ήταν ένας μοναχικός, εγωκεντρικός άνθρωπος. [...] Είχαμε τις αντιρρήσεις μας, όχι γιατί ήταν αλλοδαπός αλλά γιατί είχαν διαφορές με την ανιψιά μου στο επίπεδο, την κουλτούρα. Δεν το εκφράσαμε όμως ποτέ. Τον περιλάβαμε στην οικογένεια. Πιστεύαμε ότι σιγά σιγά θα τον ενσωματώναμε αλλά δεν τα καταφέραμε».

Σχετικά με τον Λέσι ανέφερε: «Δεν συμπεριφερόταν πολύ καλά στους ομοεθνείς του. Έχουμε αρκετούς εργάτες εδώ από την Αλβανία, τα οποία είναι υπέροχα παιδιά. Δεν τους πολυαγαπούσε. Δεν είχε μιλήσει ποτέ για την οικογένεια του. Δεν ξέραμε αν έχει αδέλφια. Μια φορά είχαμε δει τη μαμά του και την αδελφή του, που ήρθαν στη βάφτιση των παιδιών (έγινε πέρυσι και του Ιάσονα και του Φοίβου). Δεν ήθελε να λέει ότι είναι από την Αλβανία. Αν και εγώ του έλεγα πολλές φορές “γιατί παιδί μου; Όλοι έχουμε μία καταγωγή. Να είστε περήφα νοι για τη χώρα σας, όπως είμαστε κι εμείς για τη δική μας».

Τέλος, η ίδια μιλά για τον αδελφό της λέγοντας, πως παρόλο που μεγάλωσαν πολύ φτωχά, είχαν δύο υπέροχους γονείς, που φρόντισαν πέρα από τη μόρφωση, να τους κάνουν καλούς ανθρώπους.
πηγη:star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου