Αναζήτηση

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Τον Απρίλιο έρχονται ακόμα πιο αυστηρά μέτρα με κλείσιμο....

Κορωνοϊός: Τον Απρίλιο έρχονται ακόμα πιο αυστηρά μέτρα με κλείσιμο....

Κορωνοϊός: Τον Απρίλιο έρχονται ακόμα πιο αυστηρά μέτρα με κλείσιμο.....

Κλείσιμο των διοδίων εν όψει και του Πάσχα, ή ο περιορισμός της μετακίνησης ηλικιωμένων σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.
Τις επόμενες εβδομάδες, οι ειδικοί επιστήμονες αναμένουν να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, με αντίστοιχη αύξηση της ανάγκης για νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Μέχρι στιγμής βέβαια, φαίνεται να έχει αποφευχθεί η εκθετική αύξηση της νόσου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Προκειμένου να διατηρηθεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων σε διαχειρίσιμο πλαίσιο, τονίζεται με κάθε ευκαιρία η τήρηση των ατομικών μέτρων από τους πολίτες. Φαίνεται, όμως, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας όπως εφαρμόζεται σήμερα, δεν επαρκεί.

Πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο αναφέρουν ότι τα μέτρα δεν πρόκειται να χαλαρώσουν το επόμενο διάστημα.

Αρκετά σενάρια έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως είναι το κλείσιμο των διοδίων εν όψει και του Πάσχα, ή ο περιορισμός της μετακίνησης ηλικιωμένων σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Δεν αποκλείεται δε, να περιοριστούν τα αιτήματα μετακίνησης των πολιτών. Άλλωστε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες κατά την τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας, ότι ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά για λόγους εκτός εργασίας, θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω, ερωτηθείς για τα πρώτα συμπεράσματα από τα sms που αποστέλλονται στο 13033.


Ο κυβερνητικός σχεδιασμός πάντως για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, μέχρι σήμερα φαίνεται πως βρίσκει μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες. Χαρακτηριστικό είναι πως σε ποσοστό 95,7% θεωρούν αναγκαίο ή αρκετά αναγκαίο μέτρο την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε αυτή τη φάση, για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Opinion. Όσο για τις ενέργειες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πολίτες είναι πολύ ικανοποιημένοι και αρκετά ικανοποιημένοι σε ποσοστό 85%, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η έρευνα διεξήχθη από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου 2020, σε δείγμα 1.095 νοικοκυριών.

Πηγή


Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου