Αναζήτηση

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Κορονοϊός - Αυστραλία: Εφαρμογή smartphone ιχνηλατεί κρούσματα

Κορονοϊός - Αυστραλία: Εφαρμογή smartphone ιχνηλατεί κρούσματα

Κορονοϊός - Αυστραλία: Εφαρμογή smartphone ιχνηλατεί κρούσματα.....





Εντοπίζει όλα τα πρόσωπα που ήρθαν σε απόσταση μικρότερη του 1.5 μέτρου


Η Αυστραλία παρουσίασε μια εφαρμογή για smartphone που προορίζεται να ιχνηλατεί τις επαφές με πρόσωπα που έχουν διαγνωσθεί θετικά στον κοροναϊό, ώστε να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης, ενώ οι Αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να κατευνάσουν τις ανησυχίες σχετικά με το σεβασμό της ιδιωτικής ζωής.

Η εφαρμογή ονομάστηκε COVIDSafe, χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluetooth και θα μπορούν να τη συμβουλεύονται και οι υγειονομικές Αρχές, αν κάποιος που τη χρησιμοποιεί μολυνθεί από τη νόσο.

Ο επικεφαλής των αυστραλιανών υπηρεσιών υγείας, Μπρένταν Μέρφι, εξήγησε πως η εφαρμογή αυτή θα διευκολύνει την αποστολή των υπηρεσιών που επιχειρούν να εντοπίσουν όλα τα πρόσωπα που βρέθηκαν σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου από κάποιον φορέα του ιού.

«Η εφαρμογή θα δώσει τον κατάλογο των τηλεφωνικών αριθμών αυτών που βρέθηκαν σε αυτήν την απόσταση για 15 λεπτά ή περισσότερα» εξήγησε.

«Αυτό μπορεί να επιτρέψει την επικοινωνία με κάποια από αυτές τις επαφές μία ή δύο ημέρες νωρίτερα απ’ ό,τι σήμερα».

Η Αυστραλία έχει καταγράψει λίγο περισσότερα από 6.700 κρούσματα της Covid-19 και 83 θανάτους.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει μειωθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό και σήμερα καταγράφηκαν 16 νέες μολύνσεις.

Οι υγειονομικές Αρχές υποστηρίζουν πως η μαζική χρήση της νέας εφαρμογής θα επιτρέψει να αρθούν ορισμένοι από τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της επιδημίας.

Εξηγούν πως η εφαρμογή θα γίνει αποτελεσματικό εργαλείο από τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιεί ο μισός πληθυσμός.

Η χρήση της είναι δωρεάν και εθελοντική.

Για να περιοριστούν οι ανησυχίες σχετικά με το σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή με ψεύτικο όνομα, η Αστυνομία δεν μπορεί να τη χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο δικαστικών ερευνών και όλες οι πληροφορίες σβήνονται αυτομάτως έπειτα από 21 ημέρες.

Η Σιγκαπούρη υπήρξε πρωτοπόρος στη χρήση ενός τέτοιου συστήματος, το οποίο βρίσκεται επίσης στη φάση της ανάπτυξης στη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία.

Πηγή

Loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου