Αναζήτηση

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

H ευτυχία είναι μεταδοτική (με τη μυρωδιά)

H ευτυχία είναι μεταδοτική (με τη μυρωδιά)
H ευτυχία είναι μεταδοτική (με τη μυρωδιά)

Μια ομάδα ερευνητών ευρωπαϊκής καταγωγής υποστηρίζει ότι το αίσθημα ευτυχίας που νιώθει κάποιος, παράγει στον οργανισμό του χημικά στοιχεία τέτοια, που βρίσκονται κυρίως συγκεντρωμένα στον ιδρώτα και που μεταδίδονται στους γύρω μέσω της μυρωδιάς που εκπέμπει.
Mάλιστα, οι εν λόγω επιστήμονες προσθέτουν πώς, μέσω αυτή της διαδικασίας, όχι μόνο αντιλαμβανόμαστε την ψυχολογική κατάσταση του άλλου, αλλά επηρεαζόμαστε από αυτήν, αποκομίζοντας τα οφέλη για τη δική μας διάθεση!
Διαφήμιση

Μέχρι πρότινος, παρόμοιες έρευνες είχαν καταλήξει στα ίδια συμπεράσματα, όμως τα πειράματα είχαν περιοριστεί σε αρνητικά συναισθήματα όπως ο φόβος.

Το πείραμα

Οι ερευνητές εξέθεσαν 12 νέους άντρες σε ταινίες που στόχο είχαν να ανακινήσουν πολλά και αντιφατικά συναισθήματα (αφού πρώτα είχαν εξασφαλίσει ότι το δείγμα δεν έχει πάρει ναρκωτικά, είναι υγιές, δεν καπνίζει, δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ ή τροφές με έντονες μυρωδιές, αλλά και δεν είχε σεξουαλική επαφή στη διάρκεια της έρευνας). 36 γυναίκες με τα ίδια χαρακτηριστικά, κλήθηκαν να μυρίσουν τους άνδρες-συμμετέχοντες στη διάρκεια παρακολούθησης των ταινιών.
Αθηνόραμα Club - ένα loyalty club μελών που απολαμβάνει σημαντικές προσφορές και εκπτώσεις σε όλο το φάσμα της διασκέδασης και ψυχαγωγίας της Αθήνας.

Οι ερευνητές κατέγραψαν και ανέλυσαν τις αντιδράσεις των γυναικών όσο μύριζαν τους άνδρες στις διάφορες φάσεις της τηλεθέασης. Τα αποτελέσματα έδειξαν έντονη συσχέτιση ανάμεσα στην ανδρική εφίδρωση και στο πώς αυτή επηρέαζε τις γυναίκες που μύριζαν τους αρσενικούς της έρευνας.
Διαφήμιση

Όταν οι άνδρες ήταν χαρούμενοι με αυτά που έβλεπαν στις ταινίες, οι γυναίκες είχαν ανάλογες αντιδράσεις χαράς.

Το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί τρόπος η μυρωδιά της ευτυχίας να μπορεί να κατασκευαστεί σε τεχνητό περιβάλλον. Μήπως αυτό είναι το μυστικό για την κολόνια του μέλλοντος ;

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Psychological Science.

airtickets.gr: Συγκρίνουμε ολα τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και βρίσκουμε για εσένα το φθηνότερο εισιτήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου