Αναζήτηση

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Αυτή η επιχείρηση στην Ελλάδα θέλει να διπλασιάσει άμεσα το προσωπικό της! — ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ...

Αυτή η επιχείρηση στην Ελλάδα θέλει να διπλασιάσει άμεσα το προσωπικό της! — ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ...
Αυτή η επιχείρηση στην Ελλάδα θέλει να διπλασιάσει άμεσα το προσωπικό της! — ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ...

H JR Technologies έχει το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης του εφαρμογών της στα Χανιά, ποντάροντας στο ταλέντο των Ελλήνων μηχανικών
«Είναι εντυπωσιακό το ταλέντο των ανθρώπων που βρήκαμε στη χώρα σας, όχι μόνο σε μηχανικούς λογισμικού, αλλά και σε μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους και άλλες σχετικές ειδικότητες», λέει ο George Khairallah, πρόεδρος της JR Technologies (JRT). Η εταιρεία, που ασχολείται με την ανάπτυξη λύσεων λογισμικού για την υποστήριξη αεροπορικών εταιρειών, αποφάσισε πριν από ενάμιση χρόνο να επενδύσει στην ελληνική περιφέρεια και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη, δημιουργώντας ένα κέντρο έρευνας και τεχνολογίας.
Advertisement
Μετέφερε στα Χανιά από την Ινδία το εργαστήριο ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών και πλέον απασχολεί 54 επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης. Παράλληλα, σχεδιάζει μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης νέων προγραμματιστών, το οποίο παρέχεται δωρεάν στους 20 συμμετέχοντες. Σε όλους τους επιτυχόντες θα προσφερθεί μια μόνιμη θέση εργασίας στην εταιρεία, αφού στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους ο αριθμός των εργαζόμενων να έχει διπλασιαστεί.
Το Πολυτεχνείο Κρήτης αποτελεί τη βασική δεξαμενή από όπου η JR Technologies αντλεί ανθρώπινο δυναμικό, αν και υπάρχουν περιπτώσεις εργαζόμενων που μετακινήθηκαν στα Χανιά από άλλα σημεία της Ελλάδας, ακόμα και από το εξωτερικό. «Όσο συνεχίζουμε να βρίσκουμε τους ανθρώπους που θέλουμε στην Ελλάδα, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε εδώ τις δραστηριότητες μας», λέει ο George Khairallah, ο οποίος κατάγεται από τον Λίβανο και δείχνει ιδιαίτερα εξοικειωμένος με την ελληνική κουλτούρα.
Advertisement
«Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και πρέπει να εμπλουτίζουμε τις δεξιότητές μας, τονίζει ο ίδιος: «Ο σπουδαιότερος πόρος της Ελλάδας είναι οι άνθρωποί της. Βρήκαμε εξαιρετικά παραγωγικούς, παθιασμένους και δημιουργικούς προγραμματιστές στα Χανιά. Αυτοί είναι το σπουδαιότερό μας κεφάλαιο. Είναι το μέλλον στο οποίο επενδύουμε. Δεν έχουμε πελάτες στην Ελλάδα, άρα δεν βασιζόμαστε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε. Θέλουμε μόνο το ταλέντο των Ελλήνων μηχανικών».
Όπως υποστηρίζουν τα στελέχη της, η JRT βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση ταλαντούχων νέων προγραμματιστών από όλη την Ελλάδα, που θα ήθελαν να ενταχθούν στο δυναμικό της. Έτσι, συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, ακόμη και για νέους επιστήμονες που δεν έχουν υπόβαθρο στην πληροφορική. Υποστήριξε το πρώτο Coding BootCamp που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και οργανώθηκε στο πλαίσιο του Alliance For Digital Employability (AFDEmp) από τη HePIS, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη CEPIS.
Τα προϊόντα και οι εφαρμογές που αναπτύσσει η JRT απευθύνονται στην αεροπορική και ταξιδιωτική βιομηχανία, προκειμένου τα μέλη τους να προσαρμοστούν στα νέα πρότυπα που έχει θέσει η ΙΑΤΑ, σχετικά με τον τρόπο που οι αεροπορικές εταιρίες  προωθούν τα προϊόντα τους προς το επιβατικό κοινό. Μεταξύ των πελατών της είναι η American Airlines και η Air New Zealand.
Η έδρα της JR Technologies βρίσκεται στο Δουβλίνο. Είναι μη εισηγμένη ιδιωτική εταιρεία ελεγχόμενη από έξι επενδυτές και το 2016 τα έσοδα από το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας των Χανίων ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

news247.gr

Διαφήμιση


Διαφήμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου